Biz Kimiz?

MERHABALAR...😊

      Bu yazı size kendimizi ve amacımızı anlatmak amaçlıdır. Bizler Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 1. sınıf öğrencileriyiz. Saygıdeğer hocamız Mustafa Cıngı tarafından almakta olduğumuz Sosyal Medya Uygulamaları dersi kapsamında 6 kişilik ekip halinde hazırlamış olduğumuz blog hesabımız Bekir Buğrahan Soykuk arkadaşımızın işletmesi üzerinedir.

Bu ödev sürecinde emeği geçen Ayşegül Yedikule, Zübeyde Akkuş, Beyza Yıldız, Burak Deniz,  Ayşe Oktay ve Bekir Buğrahan Soykuk' a teşekkür ederiz. 

İşletmemiz hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için blogumuzda bulunan İşletme Hakkında adlı yazımızı okumanızı öneririz.






Yorumlar

  1. Biyolojik Mücadele Nedir?
    Biyolojik mücadele, zararlı böcekleri tabiattaki diğer canlılarla kontrol altında tutma yöntemidir.
    Tarım, orman ve halk sağlığı zararlılarını için biyolojik mücadele yöntemleri uygulanmaktadır. Doğa kendi içinde belirli bir döngü içinde dengesini korumaktadır. Bazen istilacı türlerin bölgedeki varlığını arttıracak şekilde değiştirilebilir.
    Zararlının, bilinçli/bilinçsiz şekilde nakledilmesi, bölge şartlarının zararlı lehine değişmesi, kontrolsüz şekilde kimyasal kullanımı gibi müdahaleler zararlının doğal düşmanını ortamdan uzaklaştırabilmektedir. Özellikle de kullanılan sentetik kimyasal insektisitler zararlının düşmanlarını da doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemektedir.
    Ortamda rakibi ya da avcısı kalmayan zararlı daha hızlı üremektedir. Hızlı ve kolay üreyen zararlıyı kontrol altında tutmak içinse daha fazla kimyasal kullanılmaktadır. Bu şekilde zincirleme bir döngü içinde tüm süreç insanlığın aleyhine dönmektedir. Biyolojik mücadele yöntemleri ile zararlılar belli bir oranda tutulabilmektedir. Bu sayede doğadaki doğal denge de korunmaktadır.
    Biyolojik Mücadele Etmenleri
    Biyolojik mücadele terimi ilk olarak 1919 yılında akademik olarak ortaya atılmıştır. Ancak bunun asırlar öncesinde de biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanıldığı bilinmektedir. Çin Hanedanlığı’ndan kalan eserlerde karıncaların narenciye zararlılarına karşı kullanıldığından bahsedilmektedir.
    Bilimsel çalışmalar ve araştırmalar arttıkça biyolojik mücadele etmeni olarak kullanılacak çeşitler de günden güne artmaktadır. Bugün en pratik şekilde uygulanabilen mücadele etmenlerinden birisi Bacillus bakterileridir. Her bir biyolojik mücadele etmeni kimyasal uygulamalardan çok daha iyi alternatiflerdir. Nihai olarak kimyasal ürün kullanımının %70 oranında azaltılmasına ve ürün veriminin en az %5 artışını sağlayabilmektedir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşletme Hakkında

Büyükbaş Hayvanların Hastalıkları