Sıfırdan Hayvancılığa Başlasak...

 Merhabalar... 😊

Doğal yaşama zarar verip doğallığı övdüğümüz bu günlerde sıfırdan büyükbaş hayvancılığa başlamak geçti mi hiç aklınızdan? Kendi işinizi kurmak kadar güzeli var mı?

Kendi işimi kurmak istiyorum ve büyükbaş hayvancılıkla ilgileneceğim diyorsanız bilmeniz gereken şeyler var:

  • Öncelikle tesis kurmak için uygun bir yer belirlenmeli. Sonrasında ise tesis artık çalışmalı. Bunun içinde 3 farklı yol vardır. 

Besi hayvancılığı yapmak istiyorsanız ilk tercihiniz kapalı sistem besi hayvancılığı projesidir. Pek önerilmeyen sistemdir. Biz insanoğlu bile kapalı alanda durmakta zorlanırken hayvanlar ne yapsın değil mi?

Büyükbaş hayvancılık için ikinci yol ise yarı açık sistem besi hayvancılığı projesidir. Sadece beslenme alanları dışardadır, Geri kalan süreç kapalı alanda sürdürülür. Tavsiye edilen bu sistem tüketiciye sağlıklı et olanağı sunuyor.

Diğer yol ise açık sistem besi hayvancılığı projesidir. Tüm aktiviteler açık alanda yapılmaktadır. Ülkemizde en çok tercih edilen sistemdir çünkü maliyeti daha uygundur.


  • Tesisin nasıl olacağına karar verildikten sonra hayvanların beslenme, otlanma ve sağılma işlemleriyle ilgilenme vaktidir. Düzenli olarak ilgilenilmesi hastalıkları da önlemektedir.🐄
  • Hastalık demişken aşı ve veteriner kontrollerine önem vermelisiniz. 💉
  • Hayvanlarınızla kurduğunuz ilişki önemlidir. Onları tanımanız, ihtiyaçlarını bilmeniz her açıdan faydanızadır. 💓
Tesisinizi kurup sistemi aktif hale getirdikten sonra haliyle gideriniz olacak. Her hayvana, hayvan sayısına göre günlük besi maliyeti değişim gösterecektir.

Bu süreçte devlet desteğiyle birlikte işinizi ilerletebilirsiniz. Umarım hayvancılık gibi bir meslek alanı  işini bilen ve sevgiyle çalışacak insanlarla devam eder. 

Görüşmek üzere...💚👋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biz Kimiz?

İşletme Hakkında

Büyükbaş Hayvanların Hastalıkları