Tarım Yöntemleri - Tarımın İncelikleri

Selam sevgili okur.💚

Bulunduğunuz yeri güzelleştirmek istemez misiniz? Hayatın karmaşasından uzaklaşıp kendi alanınıza, bahçenize kaçmak huzur verebilir insana. Toprak sakinleştirir bilirsiniz. Pozitif enerji ile okuyacağınız bir yazıyla karşınızdayım.

Bahçe için öneriler: Öncelikle küçük adımlarla başlayalım. Deneyelim bakalım. Hangi ürün hangi toprağı sever? Toprağımız ürün için uygun mu? Ürünümüz güneşi sever mi? Ne kadar su ister? 

Bu özellikler belirlendikten sonra fidelerinizi hazırlayınız. Yeni başladıysanız eğer tohum sizi zorlayabilir. Sonraki aşamalarda gübreye ihtiyaç duyacağız. Dinlenmiş, yeterli süre beklemiş çiftlik gübresi size fayda sağlayacaktır. 

Bir de bakteriye ihtiyacımız var. Bunlar tabi ki yararlı bakteriler. Yani yaprak ve bitki çürüntülerinden meydana gelen doğal torflarla toprağı zenginleştirmek mümkün. 

Dostça bir hatırlatma


Şimdiye kadar toprakla iç içeydik. Bundan sonra ise topraksız tarım nedir birazda bunu konuşmak istiyorum sizlerle.
 
Topraksız tarım tekniklerinden birincisi Aeroponik, topraksız ve çok az su ile uygulanan yöntemdir. Bu yöntemde bitkiler dik olarak yetiştirilebilir. Yer tasarrufunun yanında iş gücü ve masraflar azalır. Çevre dostu bir teknik maşallah.😊

Bir diğeri ise Aquaponik, bu yöntemle bitki dışında balık da yetiştirilebilmektedir. Balık yetiştiriciliğinden elde edilen besin açısından zengin su, bitkiler için doğal gübre kaynağıdır.🐟

Son yöntem olarak Hidroponik adlı teknikten bahsedeceğim. Bu teknik en eski dikey tarım tekniklerindendir. Su içindeki mineral besin çözeltileri kullanılarak bitki yetiştirilir. 

Dünyamızın neşe ve sağlıklı döndüğü günlere el ele... 😊💚 Kendinize iyi bakın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biz Kimiz?

İşletme Hakkında

Büyükbaş Hayvanların Hastalıkları